Nejnovější články na našem blogu
Přečtěte si jako první, co je nového
Když kněz miloval ženu
Právě se procházím zahradami zámku Mirabell. Myslím na Salome Alt a přemýšlím, jak asi silná musela být tehdy žena, když poslechla hlas svého srdce a žila nesezdaná s mužem, který byl navíc duchovním. Ale hezky postupně.
Srdečně zdravím z Větruše
Pokud zaparkujete tak šikovně jako já, naskytne se vám nejdříve tento pohled. Přesně podle plánu naší cesty jsme téměř u cíle. Na náš cíl se právě díváme z parkoviště OC Forum. Ten pohled mne opravdu dostal! Pokud i vy zavítáte do Ústí nad Labem, pak určitě toto nádherné výletní místo nevynechejte. Já, přiznávám, naplánovala jsem cestu do Ústí...
Kaštiel Betliar
Fotogalerii si můžete prohlédnout zde
Neřestný život v Rosa Coeli?
Romantickou zříceninu kláštera Rosa Coeli najdete 25 km jihozápadním směrem od Brna v Dolních Kounicích. Ovocné sady a vinice podtrhují atmosféru malebné moravské obce.
Zámek jako z pohádky
Zámek v Rájci Jestřebí je dílem italského architekta francouzského původu Isidora Amanda Marcela Canevala ve stylu rokokového klasicismu. Se stavbou začal Antonín Karel ze Salm-Reiffercheidtu (1720-1769). Když v roce 1769 umírá, ujal se posledních úprav zámku jeho syn kníže Karel Josef (1750-1838). Zámek patřil knížecí rodině Salmů až do roku 1945....
Ráda chodím i do mlýna
Možná, že na chvíli i oněmíte, až zjistíte, že ve mlýně nemusíte pobýt jen tu chvilku (zhruba hodinku), kterou bude trvat jeho prohlídka, ale můžete se zde klidně ubytovat. Porčův mlýn nabízí tři stylové pokoje. Nakoukla jsem - a zůstala bych hned! Jestli budete mít chuť a zájem, pak se můžete věnovat i rybolovu a budete-li mít štěstí, tak vám...
Co ještě nevíte o domácí přípravě kávy
Naprosto "vyčerpávající" podrobný rozhovor o tom, jak si připravit v domácích podmínkách tu nejlepší a nejlahodnější kávu. Desítky rad a doporučení od profesionála. Všechno, co jste dosud netušili o přípravě kávy, se dozvíte v rozhovoru se Štěpánkou Vantuchovou Havrlíkovou, zakladatelkou Mistrovství baristů ČR.
Avantgardní kuchař
Samozřejmě, jsem normální kuchař, "molekulární jídlo" vznikne tak, že připravíte normální pokrm klasickou cestou a pak se to určitým způsobem rozebere a složí se z toho opět něco jiného.